Minuturi de povestit si pregatit de la Matache

ZOITICA va prezinta

Rulouri cu cruditati

De vrei sa-ti steie alesu cat mai mult acasa, tocmeste-i ceva delicios, in fiecare zi, si-ai sa vezi cu cata comentenie te va rasplati musteriu’. Eu ii fac la al meu bibic ceva savuros si repede de pregatit folosind sunca de Praga de la Matache. Mai intai aleg alea mai mandre si perfecte felii de sunca si le invartesc dupa ce le-am umplut cu fistichiu amestec din telina rasa fin, morcov, un merisor mai acru si maioneza facuta in casa. Odata ce-i gata umplutura, o impart fara chibzuinta pe felii si rotocoalele-s gata. Ca cica la Paris le se mai spune rulouri. Si uite asa pot sa zic ca si eu mi-s Zoitica cea gospodina si ca Bibicu vine mintenas la stat la masa.
Noroc cu Matache, parol mestesug ! priveste nenicule reteta


CAPITANU va prezinta

Salata dichisita cu pastramioara

De vrei sa ai trecere la mirobolante demoazele asculta sfatu meu : surprinde-le intotdeauna cu ceva fin. Nu uita ca amurul trece si prin stomac. Eu asa am cucerit-o pe Zoe. M-am infatisat intr-o seara la poarta ei si ghici ce i-am adus in dar. Am trecut pe la Matache de unde am luat cea mai fina pastramioara, asa care se asemana cu obrajorii junei. La cum o cunosc pe Zoitica de fandosita sigur va face cea mai dichisita salata de vara din castraveciori crocanti, rosii dulci zemoase, putina cepsoara cu zvac, niscaieva ardeiasi grasuni si peste toate aceste minunatii va aseza feliile de pastramioara. Sa mai spuna careva ca o domita nu se pricepe la bucatareala.
Noroc cu Matache, parol mestesug ! priveste nenicule reteta


ZITA va prezinta

Ficatei de pui inveliti in kaiser de la Matache

De vrei sa-ti steie cumincior al mic la masa, ia aminte de la Zita. Musai serveala sa fie facuta din delicii care mai de care, ca sa stea mumos Goe la masa de pranz. Mofturile nu mai au loc cand ii servesc asa bunatate. Iau cel mai fin kaiser, de la Matache, apoi il invelesc pe un ficacior de pui si il las la cuptor. Portia mare face foamea mica. Si cu asemeni feluri de mancare sta si nazdravanu cuminte la masa. Odata rasfatu terminat, il las sa fuga la joaca. De asta m-asculta Goe! Ca-i fac toate poftele.
Noroc cu Matache, parol mestesug ! priveste nenicule reteta